×
Çevre İzin ve Lisansı

Çevre İzin ve Lisansı 

 

Mülga Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 10.09.2014 tarih ve 29115 sayılı Resmi Gazete ‘de “Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği” yayımlanmıştır. Bu Yönetmelik kapsamında çevre iznine veya çevre izin ve lisansına tabi işletmeler, çevresel etkilerine göre; 2(iki) gruba ayrılmıştır.

 

Birinci grupta yani Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinin Ek-1 listesinde yer alan tesisler, muhtemel kirletici etkisi yüksek düzeyde olan işletmeler olarak değerlendirilmiş olup, bu tesislerin Çevre İzin ve Lisans başvurusu e-İzin sistemi üzerinden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yapılmaktadır.

 

İkinci grupta yani Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği’nin Ek-2 listesinde yer alan tesisler, muhtemel kirletici etkisi olan işletmeler olarak değerlendirilmiş olup, bu tesislerin Çevre İzin ve Lisans başvurusu yine e-İzin sistemi üzerinden üzerinden tesis alanının sınırları içerisinde bulunduğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne yapılmaktadır.

 

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği’nin Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan işletmelerin, çevre izni veya çevre izin ve lisansı alması zorunludur. İşletmelere verilen çevre izin veya çevre izin ve lisansı, beş yıl süre ile geçerlidir.

 

Çevre izin veya çevre izin ve lisansı başvurusu çevre yönetim birimi, istihdam edilen çevre görevlisi ya da Bakanlıkça yetkilendirilmiş Çevre Danışmanlık Firmaları tarafından yapılmaktadır. Başvuru dosyasının yetkili mercilere sunulmasından başvurunun sonuçlanmasına kadar olan tüm süreçler ile bilgi, belge ve raporların doğruluğu, mevzuata uygunluğu ve doğacak hukuki sonuçlar konusunda işletmeci ve hizmet satın alımı yoluyla işlemlerin gerçekleştirilmesi durumunda yetkilendirilmiş Çevre Danışmanlık Firması müteselsilen sorumludur.

×

Fark Ediniz.

UZEL Proje'nin müşterilerine çözümler üretirken ve danışmanlık yaparken önceliği; her zaman en doğru çözüme, en kısa zamanda, en düşük maliyetle ve en önemlisi çevreye etkisi en az olan yöntemle ulaşmaktır.